Blog / 0 Comentaris / 427 Visites

El canvi d’hàbits tecnològics dels últims mesos

juny 12 / 2020 12:00AM

La tecnologia ha estat una gran aliada durant la crisi originada per la Covid-19. El seu ús, ja normalment generalitzat, s’ha estès encara més en tots els àmbits de la vida. Des del treball fins a l’oci, qualsevol camp ha comptat amb el seu suport de cara a fer més fàcil el nostre dia a dia.

El suport de la tecnologia durant la pandèmia

El principal avenç tecnològic ha estat el destinat a ajudar a combatre l’expansió del coronavirus. Diverses aplicacions de geolocalització ajuden a conèixer com ens desplacem durant el confinament i en les diferents fases de la desescalada. Gràcies a això s‘identifica on hi ha focus de la malaltia i es poden prendre mesures per a frenar-los.

Un altre aspecte que ha millorat la tecnologia són les consultes mèdiques. Si bé s’han reduït dràsticament a nivell presencial, això no significa que ningú hagi quedat sense atenció. La solució ha passat per la telemedicina, una eina en auge. I és que s’estima que fins a un 70% de les visites als centres d’atenció primària poden resoldre’s d’igual manera a distància.

També el món laboral ha requerit la inestimable ajuda de la tecnologia. El confinament ens ha obligat a un augment sobtat del teletreball, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments en la mesura que sigui possible.

Això és una cosa de la qual ens hem pogut beneficiar perquè disposem d’eines cada vegada més útils i completes. Des de programari innovador, com tot aquell que possibilita les oficines virtuals o compartir arxius, fins a gadgets com les càmeres o els auriculars per a les reunions a través de plataformes digitals.

També a casa hem fet un major ús de la tecnologia. El consum d’oci a través de sistemes de vídeo streaming ha crescut exponencialment, ja que hem passat setmanes veient sèries i pel·lícules gairebé compulsivament. Tot això gràcies als avenços informàtics i tecnològics que segueixen produint-se dia rere dia.

 

Leave a reply

Subscriu-te a la newsletter