Avui en dia tots estem connectats i rebem milers d’informacions durant el dia. En rebem tanta que ens pot arribar a ser difícil discernir aquelles que ens interessen i les que realment no. Per a posar solució a aquest problema, el popular cercador Google ofereix de manera gratuïta a tots els seus usuaris Google Alerts.
Aquest servei consisteix en subscriure’ns a notícies de qualsevol tema (paraules clau o conceptes) que ens poguem imaginar. Dit d’una altra manera, escollim un tema concret sobre el qual volguem estar informats de totes les novetats que es publiquin al respecte, i a partir de llavors, amb la periodicitat i els factors que decidim, rebrem tota la informació al correu electrònic.
És una eina molt útil, sobretot per a que les empreses puguin estar al cas de novetats del sector, l’activitat dels competidors, etc. sense haver d’estar pendents en recercar periòdicament a la xarxa.
Per facilitar-nos la feina, Google Alerts ja ens ofereix unes alertes populars entre els seus usuaris, a part de poder-les buscar manualment amb el cercador superior.
Cada cop que creem una alerta hem de tenir en compte les diferents opcions que ens ofereixen per no acabar saturant-nos de les alertes. Les diferents opcions que ens ofereixen són les següents:
- Freqüència: cada quant temps volem rebre informació? Entre les opcions tenim si volem rebre la informació al moment de publicar-se, un cop al dia o un cop per setmana.
- Fonts: d’on ha de provenir la informació? Podem escollir si volem el mode automàtic, només notícies, blogs, webs, o si bé preferim vídeos, llibres, fòrums de debat o finances.
- Idioma: en quina llengua ha de ser la publicació? Estan disponibles tots els idiomes en què podem trobar el cercador Google.
- Regió: a quin país s’ha publicat?
- Quantitat: en aquest apartat escollirem si volem rebre tots els resultats o només els millors.
D’aquesta manera, Google ens ofereix un servei per estar al dia sobre els temes que més ens interessen de manera gratuïta, senzilla i pràctica.
També et pot interessar
25 de març de 2021
Com la tecnologia desbloquejarà noves formes de treballar postcovid
19 de març de 2021
Les tendències tecnològiques del 2021
26 de febrer de 2021
Els 2010: un repàs tecnològic a l’última dècada
14 de febrer de 2021