Avui en dia tots estem connectats i rebem milers d’informacions durant el dia. En rebem tanta que ens pot arribar a ser difícil discernir aquelles que ens interessen i les que realment no. Per a posar solució a aquest problema, el popular cercador Google ofereix de manera gratuïta a tots els seus usuaris Google Alerts.

Aquest servei consisteix en subscriure’ns a notícies de qualsevol tema (paraules clau o conceptes) que ens poguem imaginar. Dit d’una altra manera, escollim un tema concret sobre el qual volguem estar informats de totes les novetats que es publiquin al respecte, i a partir de llavors, amb la periodicitat i els factors que decidim, rebrem tota la informació al correu electrònic.

És una eina molt útil, sobretot per a que les empreses puguin estar al cas de novetats del sector, l’activitat dels competidors, etc. sense haver d’estar pendents en recercar periòdicament a la xarxa. 

Per facilitar-nos la feina, Google Alerts ja ens ofereix unes alertes populars entre els seus usuaris, a part de poder-les buscar manualment amb el cercador superior.

Google Alerts

Cada cop que creem una alerta hem de tenir en compte les diferents opcions que ens ofereixen per no acabar saturant-nos de les alertes. Les diferents opcions que ens ofereixen són les següents:

  • Freqüència: cada quant temps volem rebre informació? Entre les opcions tenim si volem rebre la informació al moment de publicar-se, un cop al dia o un cop per setmana.
  • Fonts: d’on ha de provenir la informació? Podem escollir si volem el mode automàtic, només notícies, blogs, webs, o si bé preferim vídeos, llibres, fòrums de debat o finances.
  • Idioma: en quina llengua ha de ser la publicació? Estan disponibles tots els idiomes en què podem trobar el cercador Google.
  • Regió: a quin país s’ha publicat?
  • Quantitat: en aquest apartat escollirem si volem rebre tots els resultats o només els millors.

D’aquesta manera, Google ens ofereix un servei per estar al dia sobre els temes que més ens interessen de manera gratuïta, senzilla i pràctica.