En els últims anys han proliferat els establiments i llocs públics on han aparegut estacions de càrrega per als telèfons mòbils, tauletes, etc. Quan poses el teu dispositiu a carregar en un d’aquests espais estas comprometent la teva privacitat i la teva informació molt més del que et penses.

Ja sabem que els hackers sempre troben noves vies per aconseguir els seus objectius, i en aquest cas aprofiten aquestes estacions de càrrega aprofitant una tècnica anomenada “juice jacking”. Aquesta tècnica consisteix en accedir a totes les imatges, vídeos, emails, i qualsevol altre arxiu que es trobi als teus dispositius. En definitiva, tot el teu dispositiu passa a les mans del hacker per a que pugui fer amb ell el que vulgui: fins i tot veure tot el que veu la teva càmera i el que escrius amb el teu teclat, amb el perill que tot això comporta.

La solució a aquest sistema de hacking és molt senzilla: una bateria externa. Per a carregar el teu dispositiu no hi ha una millor opció que utilitzar una font d’alimentació segura que no comprometerà les teves dades i informacions.

Per tant, el nostre consell és clar: si no surts de casa amb la bateria carregada, compra’t una bateria externa i mai carreguis el telèfon als llocs públics!