El dimarts 17 de maig es celebra el Dia Mundial de l’Internet, una cita que pretén donar a conèixer les possibiltats que ofereixen les noves tecnologies per a millorar el nivell de vida dels ciutadans i donar-los més informació sobre la xarxa i les seves utilitats.

Aquesta celebració troba els seus antecedents en el Dia Mundial de les Telecomunicacions, una efemèride centrada en aquesta professió i els seus professionals. Posteriorment, als anys 90, es va celebrar als Estats Units l'”Internet Day” amb l’objectiu de cablejar les escoles públiques, però es va deixar de celebrar quan aquest problema va quedar resolt.

La Unió Europea va instaurar a l’any 2004 el Safer Internet Day (Dia de l’Internet Segur), buscant donar a conèixer les opcions per fer una utilització de la xarxa més segura i confiable. Aquest esdeveniment es va repetir l’any seguent, el 2005, però es va descontinuar la seva celebració.

Finalment, l’any 2005 arriba a Espanya el Dia de l’Internet, organitzat per l’Associació d’Usuaris d’Internet amb la col·laboració d’altres organitzacions. Amb una gran participació, la primera edició es va celebrar el 25 d’octubre, però aquesta data va quedar modificada a partir de la Cimera Mundial de la Societat de la Informació, on es va proposar a la ONU canviar-ne la data al 17 de maig.

L’edició d’enguany comptarà amb l’entrega de diversos guardons i la organització de diversos esdeveniments arreu del territori nacional per celebrar la 11a edició del Dia Mundial de l’Internet.

Tota la informació a diadeinternet.org/2016.