El pròxim diumenge 17 de maig es celebra arreu el Dia Mundial d’Internet i durant tota la setmana s’han pogut veure multitud d’esdeveniments relacionats.

El Dia d’Internet és una iniciatva que va sorgir a Espanya el 2004, arrel d’una proposta de l’Associació d’Usuaris d’Internet, a la que ràpidament s’hi van sumar diferents organitzacions relacionades amb les telecomunicacions i la societat de la informació, sobretot del territori sudamericà. La primera celebració de l’esdeveniment fou el 25 d’octubre de 2005 i es van organitzar 534 esdeveniments per tot Espanya i més de 200 entitats públiques i privades van subscriure la Declaració de principis per construir la societat de la informació. Enguany, és el 10è any que es celebra aquesta festivitat.

Dia Mundial d'Internet

Destaquem l’esdeveniment que es celebra el divendres 15, impulsat per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), que organitzen la taula rodona “Les telecomunicacions i les TIC: motors de la innovació”, acte emmarcat dins les activitats de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU) per celebrar aquesta efemèride, que enguany coincideix amb el 150è aniversari de la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional i de la creació de la Unió Telegràfica Internacional.

DMTSI - Dia d'internet - COEINF - CISCO systems

Aquí podreu veure el programa: Programa DMTSI (COEINF)

També hi ha altres activitats relacionades que pots consultar aquí: Llistat d’esdeveniments diadeinternet.org