Ser pares mai ha estat fàcil, i en la era que vivim actualment, les coses només fan que empitjorar. Deixar un smartphone al nostre fill és una manera de tenir-lo entretingut i content durant una estona, però també és obrir-li una porta a un món desconegut i mai sabem com pot acabar. Per evitar ensurtos o sorpreses, existeixen eines que ens permeten seguir de prop les seves activitats amb els dispositius mòbils.

Qustodio

Aquesta és una de les eines més completes que existeixen per a controlar el que fan els més petits amb l’smartphone. No només ens permet bloquejar el seu accés a pàgines web inapropiades per la seva edat, sinó que ens permet filtrar les cerques que fan en xarxes socials i establir un límit de temps a certes activitats, ja siguin jocs, xarxes socials, o qualsevol tipus d’apps. Una funcionalitat molt útil és la possibilitat de geolocalitzar el dispositiu en cas d’emergència i les “alertes de pànic” que poden enviar els fills als pares si passa quelcom.

Gratuïta | Disponible per a iOS, Android, Mac i Windows: www.qustodio.com/es

TeenSafe

Es tracta d’una aplicació molt intuitiva que permet als pares saber quins missatges envia el seu fill, on es troba, etc. Així doncs, es pot veure l’historial de webs que ha visitat el menor, bloquejar la compra d’aplicacions o compres dins d’apps i veure els contactes amb els que es relaciona. Si el pare no vol informar-ne, els “vigilats” no sabran mai que l’app està funcionant, doncs és, en certa manera, una app fantasma.

De pagament | Disponible per a iOS i Android: teensafe.com

Norton Family

Aquesta eina és una de les més descarregades en el tema de la seguretat i el rastreig de la informació en dispositius dels menors, ja que permet supervisar l’activitat des del mòbil com des del PC. Aquesta plataforma, doncs, ens permet supervisar el contingut que consumeixen els menors a la xarxa, a més de bloquejar pàgines web i generar notificacions pels pares si cerquen determinades paraules. A més, ens mostra estadístiques sobre l’ús d’aplicacions i de jocs en els últims 30 dies i bloquejar-ne el seu accés, i localitzar el menor o el dispositiu en cas d’emergència.

Gratuït i de pagament | Disponible per a iOS i Android: family.norton.com