Des de IBM, cada any elaboren una llista molt reconeguda on analitzen cinc prediccions tecnològiques relatives a la innovació pels següents cinc anys. Sota el nom “IBM 5 in 5”, la marca anuncia quines seràn les cinc coses que més canviaran les nostres vides en un futur pròxim.

1. Les nostres paraules seran indicis de la nostra salut mental

La intel·ligència artificial seguirà avançant a passos de gegant i es crearàn sistemes cognitius capaços de mesurar i avaluar el nostre benestar físic mitjançant l’anàlisi de la nostra parla i escriptura. Les màquines sabran detectar patrons de malalties mentals i neurològiques, complementant la radiografia amb la informació aportada pels wearables. Així, la salut es podrà monitoritzar de forma molt més precisa.

2. Supervisió gràcies a la intel·ligència artificial

La hiperimatge i la intel·ligència artificial ens aportaran una vista de superheroi. Apareixeran dispositius que, a partir de la hiperimatge i la seva combinació amb múltiples bandes de l’espectre electromagnètic, permetran veure més enllà del domini de l’espectre visible. D’aquesta manera accedirem a nous descobriments científics i també coneixerem perills actualment imperceptibles per a la nostra vista.

3. Macroscopis precisos per a comprendre el món

IBM considera macroscopis a aquelles màquines que uniran tots els algoritmes de màquines intel·ligents que faran que coneixem la Terra a fons i amb tota la seva complexitat, utilitzant el Big Data i els dispositius connectats.

4. Nanotecnologia al servei de la salut

La medicina experimentarà un altre important avanç amb la millora de la nanotecnologia, ja que es crearan minúsculs xips que funcionaran com a laboratoris en miniatura dins del nostre cos, analitzant totes les pistes i dades per a diagnosticar malalties.

5. Sensors intel·ligents per a detectar la contaminació

Les noves tecnologies facilitaran l’existència de sensors intel·ligents en zones amb perill de contaminació o de fuga, detectant la pol·lució a l’instant. Les complexes xarxes de sensors connectades al núvol monitoritzaran a temps real totes aquestes infrastructures per reduïr la contaminació i els residus, i també per a evitar catàstrofes medioambientals.

Font: IBM