Des de fa alguns anys estem sentint parlar del 5G, i en alguns casos ja es pot provar tot el que porta. Però, què és exactament aquest terme? En poques paraules, és la cinquena generació de les xarxes mòbils.

Diferències entre el 5G i el 4G

Des de l’aparició dels telèfons mòbils, les xarxes han evolucionat relativament ràpidament. Hem passat d’una primera generació en la qual només es podia parlar, a una segona en la qual també es podien enviar missatges de text (SMS).

Posteriorment, va arribar la tercera, que va incorporar la connectivitat a Internet i, finalment, la quarta, introduint la reproducció de vídeos en streaming gràcies a una connectivitat de banda ampla.

La principal diferència del 4G amb la nova generació serà la velocitat. Amb el 5G podràs navegar a un màxim de 10GB per segon, la qual cosa suposa 10 vegades més que en l’actualitat.

A més, s’estima que el període de temps que triga a respondre la xarxa actualment, es redueixi a 5 mil·lisegons, la qual cosa és gairebé imperceptible. Això és important per al desenvolupament d’algunes tecnologies, com els cotxes autònoms, que podran respondre més de pressa en cas de perill.

El que ens espera en el futur

Les xarxes mòbils del futur t’oferiran una multitud de recursos i equips amb un consum energètic menor perquè serà una tecnologia molt optimitzada.

Això significa, per exemple, que apostant per la cinquena generació de tecnologia, tindràs un consum de bateria molt inferior al d’un altre equip que utilitzi 4G.

A més, podràs compartir tota la informació en temps real, per exemple, utilitzant hologrames per a dur a terme reunions a milers de quilòmetres.

En conclusió, la tecnologia 5G et permetrà una millor connectivitat, augmentant en un nombre important tots els dispositius que tinguis connectats i funcionant amb màxim rendiment sense perdre eficiència.