En aquest article us parlarem de 8 tècniques que en el seu moment eren correctes, però que avui dia ja no fan la funció que haurien de fer: posicionar correctament. Per això, dediquem aquesta entrada a desmentir aquelles creences que més que ajudar, poden fer un flac favor a la teva web.
1 – Col·locar enllaços en llocs poc naturals i en quantitat
Una pràctica que se solia fer era col·locar un enllaç en el màxim nombre d’espais per a tota la xarxa, així Google el llegia més vegades. Llavors, a causa de la “quantitat” de vegades que apareixia a Internet se’l podia percebre com interessant situant-lo en millors posicions en la cerca per Google, malgrat la poca o cap relació entre web i contingut, i per tant no fos natural. Tanmateix actualment ja no funciona així, la qualitat es premia i la vinculació forçada i reiterada es castiga, ja que pot ser interpretada com a feina generada per bots d’enviament de correu electrònic.
2 – Abusar de les paraules clau en el contingut
Els algoritmes de Google han millorat molt i cada vegada procuren tenir un comportament més humà i més capacitat de comprendre un text en l’àmbit semàntic. Per això, l’abús de paraules clau en un text fins al punt de saturant-lo minvant l’experiència d’usuari, és un factor que Google pot detectar i que no premia.
3 – Treballar només en el manteniment del web/blog propis
Fa realment poc, era de suma importància tenir un bon codi a la web, penjar contingut periòdicament i tenir-hi enllaços. Això encara funciona així però actualment el que té molt valor també és la presència a les xarxes així com la conversa i compromís que se’n genera a partir d’aquestes.
4 – Tenir més trànsit a partir de pàgines creades per un mateix
Aquesta premissa segueix la mateixa lògica que hem comentat al primer punt. No per tenir més quantitat de pàgines o enllaços el trànsit a la web millora, així com tampoc el SEO. Com sempre, Google premia allò que és de qualitat a la xarxa i penalitza allò que considera fraudulent.
5 – Les meta etiquetes
Ja fa anys, concretament des del 2009 que són inútils, de fet, Google ja no les té ni tan sols en compte.
6 – Obsessionar-se amb dominis que coincideixin amb el producte/servei
La nostra lògica ens porta a pensar que si un domini EMD (exact match domain) coincideix perfectament amb el producte o servei tindrà més bon posicionament SEO. Si bé és cert que seran paraules clau que poden conduir a trobar-te, no cal que siguin el nom del teu domini, ja que el que interessa és la qualitat del contingut i el valor que aporta a la xarxa. Val més dedicar esforços a fer la web responisve i mobile friendly.
7 – Tenir com més text Anchor millor
Tot i que el Anchor Text és important, és tant o més important tenir els links col·locats i anomenats amb certa naturalitat perquè Google no ho penalitzi.
8 – Aparèixer en directoris és imprescindibles
Encara hi ha qui creu que aparèixer en directoris és una pràctica imprescindible per a posicionar-se correctament. Però actualment no és ni tan sols una pràctica recomanable, ja que Google pot mal interpretar el lloc d’on prové el trànsit i en comptes de millorar el posicionament el pot perjudicar.
Conculsió
Per tant, una conclusió que podem treure global d’aquests 8 consells és que en general Google ja no es basa tant en la quantitat (ja sigui d’enllaços, com de paraules clau, com de pàgines) sinó que més aviat es basa en la qualitat en general i del contingut que s’ofereix, que estigui connectat de forma natural a altres webs, que sigui interessant i que, per tant, generi conversa i compromís a les xarxes socials, sense deixar d’oferir una bona experiència d’usuari i fer el que sigui responsive.