Una notícia recent del Financial Times anunciava que Google havia estat acusat de facilitar dades personals confidencials als seus anunciants.

El mitjà de comunicació informava que segons una investigació, la pràctica de l’empresa no respectaria la regulació de dades personals de la Unió Europea, ja que es tractaria de dades d’usuaris relacionades amb la salut, ubicacions o tendències polítiques.

Arran d’aquesta notícia, s’ha tornat a parlar del recurrent tema sobre les dades que Google emmagatzema sobre nosaltres i quin ús en fa.

Hi ha diferents llocs des dels quals Google emmagatzema dades personals teves, per exemple des de Gmail, Youtube o Google Maps. Totes aquestes aplicacions permeten el control de les dades emmagatzemades i l’eliminació d’aquestes.

Aquestes dades són emprades per fer estudis de tendències i patrons dels seus usuaris i, segons anuncia el Financial Times, també les faciliten als anunciants per tal de poder segmentar amb gran exactitud al seu públic.

 

No és el primer cas d’ús fraudulent de les dades dels usuaris

 

Altres grans empreses tecnològiques també han estat acusades de fer un mal ús de les dades que recopilen dels seus usuaris. Per exemple, Facebook està involucrat en una polèmica que l’acusa de facilitar dades de tendències polítiques dels seus usuaris a Cambridge Analytica, una consultoria britànica que es dedicaria a crear campanyes polítiques a partir d’aquestes dades. Algunes de les campanyes on hauria participat aquesta consultoria són la del Brexit i en la candidatura de Donald Trump en les passades eleccions dels Estats Units.

A conseqüència d’aquestes acusacions, moltes persones demanen més consciència moral i transparència en el tracte de les seves dades personals per part d’aquestes grans companyies digitals.