La privacitat a les xarxes socials és un debat en augment en els últims mesos, i amb l’aparició d’aquesta notícia sembla que no cessarà. I és que l’intel·ligència artificial de Facebook ha evolucionat molt des que es va plantejar i ja és capaç d’analitzar molts detalls del que apareix en qualsevol fotografia penjada a la xarxa social.

Facebook Tags

Gràcies al deep learning, el conjunt d’algoritmes que imiten al cervell humà, no només és capaç d’identificar les cares amb gran exactitud, sinó que també analitza les activitats que s’estan realitzant, l’ambient de la situació i molts altres detalls que espanten a qualsevol. Des de l’abril del 2016 s’han anat afegint etiquetes de forma automàtica a totes les fotografies. Tot i que aquestes etiquetes no estan publicades oficialment, gràcies a una extensió per als navegadors Google Chrome i Mozilla Firefox podras conèixer quines etiquetes s’han afegit a les teves imatges.

Show Facebook Computer Vison Tags és el nom del projecte i un cop l’instal·lis apareixerà un quadre a cada imatge amb totes les etiquetes que identifiquen a cada una de les imatges.

Éreu conscients del gran volum d’informació que obté Facebook amb els nostres comptes? Què en penseu?