Fa pocs dies llegíem als mitjans de tot el món sobre que Google passarà a anomenar-se Alphabet. Cal especificar que Google seguirà essent el cercador de sempre amb la mateixa marca Google, però que en sí passarà a formar part d’una matriu d’empreses que juntes conformaràn Alphabet.

Alphabet abc.xyz

L’empresa Google.inc des de la seva constitució l’any 1998 ha demostrat ser una empresa poc convencional, arribant a produïr un nombrós ventall de productes i serveis, alguns dels quals amb més de mil milions d’usuaris com Google Maps o YouTube. Inicialment el seu principal servei era indexar de la manera més ordenada possible els continguts de la xarxa per oferir als seus usuaris resultats precisos de les seves peticions de cerca. Però amb els anys l’hem vist desenvolupar productes com el sistema operatiu Android per a smartphones, les Google Glass, cotxes autònoms o culleres que redueixen els tremolors del parkinson. Tot això i més s’aglutinava sota l’empresa inicial dedicada a cerques web Google.inc. Tota aquesta diversitat de productes i empreses a partir d’ara formarà part d’Alphabet i el cercador Google en serà una més.

Aquesta decisió permetrà acotar millor les diferents estratègies de marca per a cada producte o servei sense que hi hagi la vinculació directa amb la marca Google, com ja estàn fent per exemple les sub-empreses Life Sciences (centrada en lents de contacte sensibles a la glucosa) o Calico (centrada en l’estudi de la longevitat). Podeu veure un escrit de Larry Page, cofundador de Google juntament amb Sergey Bin, amb més informació sobre Alphabet a la seva web oficial abc.xyz

Sumant-se a tot això, Google també ha optat per renovar notablement el seu famós logotip, que fins ara havia patit modificacions molt lleugeres, pràcticament imperceptibles.

Nou logotip de Google
Nou logotip de Google