Fa pocs dies Amazon va presentar una revolució que ens va deixar bocabadats: Amazon Go. Darrere d’aquest senzill nom s’amaga un nou projecte amb el qual el gegant californià vol canviar, de nou, els hàbits de consum de la població mundial. Amazon Go consisteix en obrir botigues físiques en les quals el comprador només haurà de passar el seu smartphone per un sensor, entrar, agafar el que vulgui comprar i sortir al carrer. Sense pagar, sense cues, sense caixers, sense esperes. Entrar, agafar i marxar.

Per entrar a la botiga, òbviament, hauràs de tenir instal·lada l’aplicació Amazon Go i estar registrat amb les teves dades personals i bancàries. Un cop dins podràs agafar una bossa i agafar els productes que desitgis de les estanteries. Cada cop que n’agafis un, automàticament s’afegirà a la teva llista de compra virtual, que s’actualitza en temps real, aconseguint així que en sortir de la botiga Amazon sàpiga exactament què portes a sobre i procedeixi a cobrar-ho. Si t’ho repenses i vols deixar alguna cosa al seu lloc, la tecnologia d’Amazon s’encarregarà d’eliminar-ho de la teva llista. Més senzill impossible!

Com ho faran tot això? Encara no se’n coneixen grans detalls, però al vídeo oficial, que podeu veure al final de l’article, expliquen que utilitzen visió artificial, algoritmes d’aprenentatge i sensors per controlar a cada usuari i les seves accions dins l’establiment.

Pel moment només existeix una botiga Amazon Go en mode beta pels empleats d’Amazon a Seattle, però a partir de principis del 2017, la botiga s’obrirà a tot el públic per poder entrar i comprar.

Què us sembla Amazon Go? Teniu ganes de provar-ho?