El comerç online creix a passos de gegant i, com tot, té la seva part bona i la seva part dolenta. Molts clients dels ecommerce no estan a casa per recollir els paquets i això suposa haver de rebre les comandes a la feina o passar personalment per les oficines de l’agència de transports. Per evitar tots aquests problemes Amazon ja fa uns anys que va inventar el sistema Amazon Locker, que tot just ara arriba a Espanya.

Amazon ha distribuït més de 20 punts de recollida en forma de taquilles intel·ligents a ciutats com Girona, Barcelona, Tarragona o Lleida. D’aquesta manera, els clients del gegant de les vendes online tindran una altra alternativa per rebre els seus paquets

Què és Amazon Locker i com funciona?

Amazon Locker són taquilles intel·ligents accessibles les 24 hores del dia, set dies a la setmana. Els clients podran escollir la taquilla que més els hi convé i quan hagi arribat el paquet rebran una notificació per correu electrònic amb un codi únic amb la direcció i l’horari (si en té) de la taquilla seleccionada.

Un cop a la taquilla, només haurem d’introduïr el codi manualment o escanejar-lo. Tindrem tres dies per recollir el paquet abans que sigui retornat. Si no el podem recollir en aquest termini, aquest tornarà a Amazon i rebrem un desemborsament complet.

Aquest anunci arriba uns dies després que Amazon presentés Amazon Key, un servei exclusiu per a usuaris Prime d’Estats Units amb el qual els missatgers poden entrar a la vostra casa per lliurar-vos un paquet quan esteu fora. Tot això amb un sistema que inclou una càmera per poder supervisar com ha estat la entrega.