Imagines poder demanar medicaments a casa utilitzant la teva subscripció de Prime? La farmàcia en línia d’Amazon estaria més a prop que mai, gràcies a l’última adquisició del gegant tecnològic.

Encara que Amazon té un dels catàlegs més grans de qualsevol botiga del planeta, encara queden sectors en què no s’ha ficat; sigui per legislació o perquè no té el necessari, com era el cas del sector farmacèutic.

Aparentment, la solució d’Amazon a aquest problema ha estat treure el talonari. Ni més ni menys que 1.000 milions de dòlars (864 milions d’euros) són els que Amazon ha pagat per PillPack, una farmàcia en línia. Amb aquest moviment, Amazon es converteix en la propietària d’una de les farmàcies en línia més potents del moment però haurà d’esperar fins a la segona meitat d’aquest any per començar a comercialitzar perquè ha de ser aprovada pels reguladors dels Estats Units.

Encara no està clar com afectarà aquesta adquisició a PillPack ni a Amazon; el que sí que s’ha notat és l’efecte que ha tingut en la indústria farmacèutica nord-americana, que ha perdut de cop uns 13.000 milions de dòlars en borsa en conèixer la notícia.

Aquest és només el primer pas perquè Amazon ofereixi medicaments als EEUU, però i en la resta del món? Això probablement trigarà una mica més; el mercat farmacèutic espanyol no està liberalitzat, aconseguir una llicència requereix uns tràmits molt complicats. Per no dir res de les diferències en el sistema de salut.

Encara que alguna cosa ens diu que notícies com aquesta poden provocar un canvi en el mercat farmacèutic a llarg termini.