Amb la incorporació de les rodetes a les maletes es van facilitar els trasllats a l’hora de viatjar. Però, a través de la tecnologia, l’aerolínia KLM ha decidit anar (molt) més enllà: la companyia holandesa ha presentat un robot per portar maletes a l’aeroport.

El Care-E de KLM es un robot dissenyat especialment per portar maletes i equipatge per l’aeroport, sense necessitat de fer cap esforç. És totalment autònom i posseeix un sistema d’Intel·ligència Artificial, que és capaç de prendre decisions en funció de les circumstàncies i del que obté dels seus sensors. Amb una zona de càrrega en la qual podem posar el nostre equipatge, el Care-E automàticament el portarà a la zona d’embarcament apropiada; encara que no hi anirà directament, ja que sempre estarà pendent de nosaltres per si ens parem en una botiga o al lavabo per esperar-nos.

KLM planeja tenir aquests robots estacionats després de control de seguretat, i podran acostar-se als clients per escanejar les seves targetes d’embarcament. A partir d’aquí, el client carregarà el seu equipatge sobre d’ell i el Care-E el guiarà fins la porta per embarcar. Tindrà accés a una base de dades GPS completa de l’aeroport. Això vol dir que si la porta d’embarcament canvia, el robot ho detectarà i es redirigirà a aquesta nova ubicació.

 

 

Aquest robot pot ser un avançament del que està per arribar als aeroports. No obstant, no és perfecte ni molt menys; la seva estrena, que s’esperava en un gran esdeveniment a Brooklyn, ha estat cancel·lada. De totes maneres, està planejat veure-ho en funcionament a finals d’aquest estiu.