Durant els darrers 5 anys hem vist grans avenços en la tecnologia portàtil permetent ordinadors, telèfons i tauletes més lleugers,  amb més autonomia i major connectivitat. Tots aquests factors han permés que l’accés a internet s’incorpori a les nostres rutines sense nosaltres donar-nos-en compte. És tal la manera en que ens hem habituat a accedir a la xarxa, que quan anem de viatge fora de les nostres fronteres i el nostre proveïdor ens ofereix unes tarifes prohibitives per accedir a la xarxa, ens trobem fora de les fronteres del nostre país amb un smartphone a la butxaca que sense accés a internet no té masses usos.

Els viatgers acostumen a trobar el seu espai de connectivitat o bé als hotels o bé als bars on els accessos a punts wi-fi són gratuïts. No obstant, i sobretot en hotels molt extensos, la cobertura no sempre és la desitjable. També, si el viatge no és en ciutats sinó en poblets i racons menys poblats, l’accés a un punt wi-fi pot trobar-se realment lluny. La pregunta és, tenen els viatgers una solució fàcil i assequible per poder accedir internet allà on vagin? 

La resposta és sí. Existeixen els routers wi-fi portàtils. Aquests aparells, es connecten mitjançant una tarifa local a la connexió de dades del país i el reparteixen al seu voltant mitjançant tecnologia wi-fi. És a dir, és com tenir un router a la butxaca. Les limitacions són poques, una d’elles és que la velocitat és la mateixa que amb una tarifa de dades mòbils, tot i que les actuals són ja bastant ràpides, i que la cobertura depén de la cobertura de la xarxa mòbil del país. També mencionar que l’autonomia és d’entre 8h i 12h, suficient per passar un dia de turisme per la zona i mantenir-se plenament informat.

Els avantatges per als hotelers de proveïr un servei així és que els permet oferir als seus clients un servei fora de l’hotel, per quan estan visitant altres zones de la ciutat o bé per tenir plena connectivitat allà on zones de l’hotel són difícils de cobrir amb punts d’accés wi-fi.

smartforrent smart for rent

Smart for rent és la solució ideada per Efimatica utilitzant la tecnologia wi-fi portàtil per tal que els viatgers puguin tenir a l’abast un internet suficientment ràpid, autònom i assequible allà on vagin. Consulta’ns per a més informació.