Últimament hem sentit a parlar dels Beacon, però, realment sabem què és? En poques paraules els Beacons són una tecnologia que permet enviar notificacions push a dispositius iOS i Android que es trobin en una àrea determinada, d’aproximadament uns 50 metres. Un dels grans avantatges d’aquesta tecnologia és que no s’ha d’enllaçar el dispositiu emissor amb el receptor, fet que facilita la comunicació entre ambdós aparells.

Es basen amb tecnologia Bluetooth de baix consum (Bluetooth Low Energy – BLE), pel que per una banda és un inconvenient perquè sempre s’ha de tenir activat el bluetooth però per contra, al ser de baix consum la bateria o les piles del dispositiu no es veuran tant afectades. L’objectiu és reduir dràsticament el consum d’energia mitjançant cicles més curts de treball.

Aquesta tecnologia es pot utilitzar, entre un gran ventall de possibilitats, per oferir informació personalitzada en botigues i espais públics. Per exemple en el sector hoteler es podria guiar als clients fins a la seva habitació, informar-los del menú quan passin per davant del restaurant o fins i tot pujar les persianes automàticament quan estiguin davant la porta de l’habitació.

Si vols més informació sobre com dotar la teva empresa amb les tecnologies més eficients, contacta’ns.