Un cop més tornen a saltar totes les alarmes al món de la ciberseguretat: ha aparegut el BlueBorne, un nou malware que ja afecta a uns 5.300 milions de dispositius que es transmet mitjançant el Bluetooth. Es tracta d’un conjunt de vuit exploits que permeten vulnerar les connexions de pràcticament qualsevol dispositiu que té connexió Bluetooth.

Aquest atac no requereix que et connectis a cap xarxa ni que et descarreguis cap fitxer: n’hi ha prou amb que tinguis el Bluetooth activat perquè qualsevol atacant et pugui infectar amb el malware i per tant tu també puguis infectar a qualsevol que tinguis aprop.

I la gravetat és molta: es necessita poc més d’un minut per connectar-se a un dispositiu i un cop connectat pot prendre’n el control, obrir aplicacions com la càmera i fer fotos, o instal·lar qualsevol app o malware sense que el propietari se n’adoni.

A més, aquest malware destaca perquè no només pot infectar mòbils, tablets o ordinadors: ja s’ha detectat en dispositius com smartwatches, sistemes de so de cotxes, smart TVs o iPods. Ara per ara no existeix cap solució a aquest problema; només, com sempre us recomanem, mantenir actualitzats els sistemes operatius de tots els vostres dispositius.

La gravetat és molta: poc més d’un minut i ja tenen accés complet al teu dispositiu.