L’estratègia online dels hotels, igual que la de totes aquelles empreses que utilitzen la xarxa per arribar als seus públics, canvia cada dia a passos de gegant amb l’aparició de noves eines i noves formes de millorar la comunicació amb els seus clients o potencials.

En el cas del sector hoteler, si bé fins ara eren una peça fonamental serveis com TripAdvisor, Booking o Trivago, les regles del joc han canviat amb l’aparició d’un actor inesperat. Google s’ha presentat al món hoteler amb una estratègia guanyadora: ha presentat Google Hotel Ads.

Hem de tenir en compte la gran importància que té l’aparició de Google Hotel Ads: Google no és un servei més. Google és el cercador per excel·lència i tots, en el dia a dia, utilitzem els seus serveis incomptables vegades. I, si fins ara, volíem tenir-lo del nostre costat, ja coneixíem les tècniques SEO per a posicionar-nos d’una forma orgànica en els resultats de la cerca i el sistema Adwords per preparar anuncis de pagament. Però a tot això ara cal afegir-hi el Google Hotel Ads. Com funciona? Què és?

A partir d’ara, quan un usuari cerca un hotel o una destinació a Google, el gegant informàtic oferirà al cantó dret un requadre amb la informació de l’establiment (com ara la direcció, el telèfon o opinions) i, com a novetat, un calendari on mostren la disponibilitat i preus dels hotels a Booking, Expedia i altres portals similars. D’aquesta manera, l’usuari tindrà tota la informació a primera vista i a un sol click. Tot això es multiplica si la cerca es fa des d’un dispositiu mòbil, ja que en aquest cas el primer que apareix és el requadre i ha de baixar molt més per veure els resultats de la cerca orgànica.

A tot el que coneixem fins ara cal afegir-hi Google Hotel Ads. Com funciona? Què és?