Amb l’arribada del nou MacBook el 2015 ja vam poder veure la nova entrada per USB Type-C, o USB-C (de fet, és l’única entrada que té). Aquest tipus connector guarda les mateixes característiques de rapidesa que l’USB 3.1 però amb els següents avantatges:

Més petit: El connector és molt més petit, fet que permet ocupar per hardware aquell espai que deixa buit.

Més dades i més potència: Igual que el 3.1 podrà transmetre fins a 10Gbps fet que el fa ràpid i amb la potència necessària per ser un “carregador” més potent.

Universal: La U d’USB significa “universal”, això vol dir que és compatible amb tots els seus predecessors i en múltiples aparells.

Reversible: Ja mai més haurem de provar més d’una vegada per comprovar que la clavilla està ben connectada, ja que és completament reversible (com ja fa Apple amb el cable Lighting)

L’USB més estès és el 2.0, més endavant va sortir l’USB 3.0 que entre altres coses es tracta d’un dispositiu més ràpid -fins a 5 Gbps- i els ordinadors ja es van preparar per rebre’l (si teniu un ordinador portàtil nou, veureu que algun port USB és de color blau, fet que indica que està especialment preparat per aquest tipus). Finalment, el juny del 2013 va sortir l’estàndard per l’USB 3.1, que basant-se en l’anterior ha duplicat la velocitat de transferència de dades. I finalment el “tipus C” que és el que explicàvem més amunt, no trigarem a veure aquest port cada vegada més i qui sap si algun dia podrem a tenir un cable realment universal per a tots els usos i dispositius.

Font de la imtage: Maurizio Pesce