Als hackers els és indiferent si ataquen una empresa o un particular, el sector al que pertanyin i l’entorn en el que es moguin. És per això que el sector hoteler tampoc es pot escapar dels atacs hackers.

Per veure la magnitud del problema, que en alguns casos ha arribat a implicar el robatori d’informació personal ibancària dels hostes de l’hotel i la caiguda d’alguns serveis essencials, us portem uns quants exemples on es pot apreciar la magnitud del problema.

Hard Rock Hotel & Casino Las Vegas
Un dels principals resorts de Las Vegas ha rebut atacs als seus sistemes informàtics habitualment durant el 2014, 2015 i 2016. Un dels pitjors es va dur a terme entre l’octubre del 2015 i el març del 2016, quan un hacker es va infiltrar als seus sistemes de pagament i va poder recopilar tota la informació sobre les transaccions realitzades
durant aquestes dates.

Hyatt, Marriott i Intercontinental
Fa uns mesos, el grup d’aquests tres gegants hotelers va informar que una vintena d’hotels als Estats Units d’aquestes cadenes havien patit un forat de seguretat que comprometia la seguretat de les dades bancàries de més de 8.000 dels seus hostes.

Las Vegas Sands
Un altre cas a Las Vegas, aquest cop a l’hotel propietat de Sheldon Adelson, l’impulsor del fallit Eurovegas. En aquest cas, un atac realitzat al 2014, després de fer caure tots els sistemes informàtics que controlaven les taules de joc, màquines recreatives i altres ordinadors, van reportar pèrdues de més de 40 milions de dòlars.

Hilton Hotels
En aquest cas, els hackers també van poder obtenir les dades bancàries de tots els hostes a qualsevol hotel Hilton entre el novembre del 2014 i l’abril del 2015.

Després de veure tots aquests atacs, queda patent que qualsevol establiment ha de comptar amb un equip informàtic al darrera per evitar problemes similars als que acabem de veure.