El cloud computing o computació en el núvol és una tecnologia molt útil que et permet l’accés remot a softwares, emmagatzematge d’arxius i processament de dades a través d’internet. Una excel·lent alternativa a l’execució en una computadora personal o un servidor local.

És una eina que s’adaptarà a les noves possibilitats del teu negoci.

Beneficis i avantatges
La utilització del núvol serveix per a allotjar una plataforma e-commerce o una web. A més, et permet accedir a un gran nombre de possibilitats tant per a grans companyies com petites empreses. Les avantatges són:

– Estalvi de costos. Comptar amb aquesta infraestructura et permet reduir els costos en suport i maquinària. A més, la inversió inicial que hauràs de fer serà molt de menor.

– Major seguretat. Que les dades s’emmagatzemin en una infraestructura virtual possibilita que la web estigui sempre operativa, reduint els riscos d’avaries i ciberatacs.

– Facilitat de gestió. Els sistemes cloud es controlen de manera intuïtiva i ofereixen eines fàcils d’utilitzar. És una opció molt apropiada per iniciar un negoci online.

Avantatges de l’emmagatzematge cloud
Comprovaràs a vegades que els conceptes «emmagatzematge en el núvol» i «computació en el núvol» s’usen de manera indistinta. Encara que es deriven de la mateixa font (el núvol), són conceptes diferents.

El cloud storage serveix per a emmagatzemar documents i compartir-los amb altres persones. A més, ajuda a conservar documents i arxius importants perquè l’emmagatzematge de dades és gairebé il·limitat. No s’ha de passar per alt tampoc, que és molt més segur que els mitjans tradicionals.

Per tant, el cloud computing utilitza l’emmagatzematge per a guardar dades, treballar i completar projectes específics. A més, es dirigeix essencialment a empreses, mentre que el cloud storage pot utilitzar-se tant per raons professionals com personals.