Cada cop estem descobrint més tipus de malware i virus que intenten entrar als nostres ordinadors per infectar-los. Avui veurem el cas d’un malware que intentarà accedir a les nostres dades mitjançant la descàrrega d’un fitxer des del Microsoft Word.

Es tracta d’un exploit 0-day, és a dir, un exploit que està allà des del primer dia però que ningú ha detectat fins avui. Ni tan sols Microsoft, i és de gran gravetat perquè afecta a qualsevol versió del programa, des de l’antic Windows XP fins a l’última versió del Windows 10.

Aquest exploit fa que a l’ordinador es descarregui un arxiu .hta (XML) que es fa passar per un fitxer RTF (arxiu de text enriquit). En aquest moment, l’aplicació aprofita per executar un script maliciós.

El malware del que parlem s’està extenent com la pòlvora, segons alguns antivirus, mitjançant el correu electrònic. Si ens arriba un correu amb un document Word infectat i l’obrim ja no hi ha salvació: estem infectats.

La solució? Aplicar el sentit comú i esborrar automàticament tots els correus electrònics amb fitxers adjunts que no provenen de contactes coneguts.