El senyal del router de casa teva no sempre arriba a totes les teves habitacions per igual, i depenent d’on i com el tinguis col·locat pots tenir bastant poca cobertura en algunes zones de casa teva. Per això avui et suggerim senzills passos per millorar el senyal de la teva xarxa wifi a casa.

 

Tenir cura de la ubicació de teu router

Els routers no són dispositius especialment bonics, de manera que molts de nosaltres tendim a posar-los en llocs on no estiguin massa a la vista. Però has de tenir en compte que la posició del router influeix molt en el senyal, i si el col·loquem en un lloc poc encertat, és molt possible que la cobertura no arribi bé a tota la casa. Per tant, el recomanat és col·locar-lo al centre exacte del teu domicili o el més a prop possible perquè el senyal es reparteixi bé per la casa. També és important posar-lo en una posició relativament alta, ja que envia les ones cap a baix i de no fer-ho estarem desaprofitant part del seu abast.

 

Col·loca correctament les antenes

Encara que estèticament podem creure que és com millor queden, si volem optimitzar el senyal del nostre router no és recomanable posar les dues antenes cap amunt (és un error bastant comú que molts cometem). El recomanable és col·locar les antenes en perpendicular, una horitzontal i l’altra en vertical dibuixant un angle de 90 graus. Això ajuda a fer que millori la cobertura en els nostres dispositius i que no pateixin tant quan estan una mica allunyats del router.

 

Busca canals menys saturats

A la mateixa pàgina on canvies els valors bàsics com el nom del SSID, hi ha una altra opció anomenada Control Channel. Serveix per triar un dels 13 canals en els quals pot operar el teu router. En general estarà configurat per triar automàticament el canal menys congestionat, però aquest sistema no és del tot fiable.
Els routers wifi europeus utilitzen canals que van de l’1 al 13, que operen entre els 2.401 i 2.483 MHz. Això vol dir que si vius en una comunitat de veïns, és possible que pugui haver-hi diversos routers operant en el mateix canal, i que els seus senyals estiguin interferint amb el teu restant-te una mica d’abast.