Encara que no paren d’aparèixer les aplicacions de missatgeria i noves plataformes de comunicació que amenacen amb revolucionar el panorama de la comunicació digital, el correu electrònic continua sent una via de comunicació fonamental utilitzada a diari per milions de persones.

Tot i que el correu electrònic es caracteritza per permetre una comunicació temporalment independent (les parts que participen en la comunicació no tenen perquè coincidir), un dels seus principals desavantatges és que no podem saber si els missatges que hem enviat han sigut vistos i llegits pel destinatari.

Per això un grup d’informàtics espanyols es va posar a treballar en una extensió pels navegadors que ens permet saber quan s’han obert els correus que hem enviat, fa quanta estona, quantes vegades i, fins i tot, des de quin dispositiu: així es va crear Mailtrack.

Mailtrack és una extensió per a Chrome, Firefox i Opera i en instal·lar-la veurem com apareix un símbol amb doble check al costat dels correus enviats des del teu compte de Gmail. A més, recentment s’ha afegit suport amb Google Inbox. Aquest rastreig és totalment gratuït amb Mailtrack Basic, tot i que amb aquesta opció s’afegirà una firma als nostres correus que indica: “Enviat amb Mailtrack”. D’aquesta manera, pels usuaris que requereixin un major nivell de control està disponible la versió Pro, amb un preu de 4€/mes, i que elimina la firma i informa en temps real de quan s’han llegit els correus i el rastreig dels enllaços.