Seguim amb la segona part del post sobre conceptes clau que has de conèixer per poder entendre i gestionar la teva web corporativa. En aquesta segona part hem agrupat conceptes com per exemple què significa “www” o què és l’HTML. Continua llegint si estàs interessat en conèixer més sobre el món digital, el món que ens envolta.

WWW: World Wide Web o Xarxa Informàtica Mundial és un sistema de distribució de documents interconnectats entre si que s’hi accedeix a través d’Internet. A través d’un navegador web (per exemple Google), els usuaris poden visualitzar llocs web (que poden tenir text, imatges, vídeos, etc.). Es podria dir que la “WWW” és el prefix que tota pàgina ha de tenir per trobar-se a la Xarxa.

WordPress: S’utilitza per la creació i gestió de qualsevol tipus de web i/o blog. És un sistema de gestió de continguts que permet elaborar, publicar i actualitzar els continguts. És el que s’entendria com un CMS, gestió de continguts.

HTML: Són les sigles de HyperText Markup Language (Llenguatge de marques d’hipertext). És el llenguatge marcat per elaborar pàgines web. Defineix una estructura bàsica i un codi (Codi HTML) per definir el contingut d’una pàgina web, com exemple, text, imatges, videos, etc. Un exemple de codi HTML és la imatge següent:

Captura de pantalla 2015-05-05 a la(s) 16.18.43

HTTP: També s’anomena protocol de transferència d’hipertext (HiperText Transfer Protocol), estableix el protocol per a l’intercanvi de documents d’hipertext i multimèdia al web. És un protocol de xarxa, és un conjunt de regles a seguir per publicar pàgines web.

*font imatge: Flickr – Jonathan Rolande