No hi ha dubte que la seguretat a la xarxa és un tema que cada vegada preocupa més usuaris. Moltes vegades ens oblidem de “protegir-nos” però després ens posem les mans al cap quan es filtren milions de dades personals per forats de seguretat o hackejos.

 

Fes ús de contrasenyes segures

No es pot dir més clar. No serveix de res posar 123456 o “contrasenya”, malgrat que segueixen sent les més utilitzades. Combina lletres, símbols, números i majúscules amb minúscules.

 

Fes un repàs a la configuració de seguretat de Google

El nostre compte de Google és la porta d’entrada a desenes de serveis que fem servir diàriament: correu, ubicacions, contactes, vídeos, fotos… no està de més que facis un repàs a la configuració general, que comprovis les opcions de privacitat, sessions obertes i molt més.

 

No guardis la teva informació privada a núvols

Més enllà de les xarxes, no utilitzis serveis online d’intercanvi d’informació per emmagatzemar les dades privades. Per exemple, Google Docs no és el lloc indicat per emmagatzemar una llista de contrasenyes i Dropbox tampoc és lloc per a les còpies del teu passaport, llevat que es trobin en un arxiu xifrat.

 

Fes servir Google Alerts per veure quan apareix el teu nom a Internet

Les alertes configurables de Google Alerts ens permeten crear avisos totalment personalitzats de cada vegada que una paraula o conjunt de paraules apareixen en nous continguts de la xarxa, així que pots crear un avís amb el teu nom complet o diferents combinacions.

 

Mantingues la teva privacitat a les xarxes wifi

Les xarxes wifi públiques no xifren el trànsit, de manera que qualsevol que estigui a la mateixa xarxa pot tafanejar les teves coses. Intenta no transferir informació sensible (noms d’usuari, contrasenyes, dades de targeta de crèdit i altres) quan estiguis connectat a una xarxa wifi pública i utilitza una VPN per xifrar les teves dades i protegir-te dels “tafaners”.