Amazon ha fet un pas més enllà en l’entrega dels seus productes i innova fins a un punt que no havíem vist encara de part de cap companyia. Amazon Key és el nou producte que ha presentat Amazon pels seus membres Prime i es tracta d’un kit amb una càmera connectada a internet i un pany intel·ligent que podrem gestionar des del mòbil, permetent així que sigui possible obrir la porta de casa al repartidor sense ser-hi.

El kit té un preu de 250 dòlars, i busca donar accés a casa nostra a persones conegudes que no tenen les claus i a desconeguts que hagin d’entrar per realitzar alguna tasca: des de deixar un paquet fins a arreglar o instal·lar quelcom. Encara que Amazon ha dissenyat aquest servei tenint en compte les entregues, Key també pot servir per donar accés permanent a gent de confiança o accés temporal a altres persones (una utilitat molt útil, per exemple, per a allotjaments d’Airbnb).

En el cas d’Amazon, quan es realitza una entrega, el servei de missatgeria escaneja el codi de barres del paquet, que a la vegada envia una sol·licitud d’accés al núvol d’Amazon. Quan se li dóna el permís, la càmera comença a filmar, el servei de missatgeria rep un missatge al seu dispositiu i es desbloqueja la porta de la casa. El repartidor, llavors, deixa el paquet al cantó de la porta i torna a tancar al sortir. Just després rebràs una notificació de què l’entrega ha estat realitzada i un vídeo del moment per assegurar-te de què tot s’ha fet correctament.

Al preu del kit se li inclou la instal·lació i posada a punt del servei, tot i que de moment només estarà disponible als Estats Units i ja es pot reservar. Aquesta proposta suposa demanar molta confiança als usuaris. Creieu que la gent estarà disposada a deixar que un desconegut entri a casa seva només per rebre abans un paquet?