Slack és una eina que combina la possibilitat d’estar en contacte amb tots els treballadors, opció que oferia fins ara el correu electrònic, i integra la comunicació immediata tant a l’ordinador com a dispositius mòbils, servei que ofereixen serveis com WhatsApp, oferint d’aquesta manera una solució pràctica i productiva a les empreses.
Mentre que el correu aïlla als treballadors d’algunes converses crucials pel seu treball i els satura d’altres informacions que no necessiten o volen, Slack permet converses en temps real, adjuntant arxius, enviar missatges privats i crear grups i canals, tot enfocat a l’àmbit empresarial i sense la presència d’spam, ja que només s’hi accedeix per invitació i no existeixen interferències externes. A més, et permet cercar entre tots els missatges, arxius i enllaços rebuts i enviats en qüestió de mil·lisegons. Tot això, de manera senzilla i intuïtiva.
Adaptant-se completament a cada empresa, Slack permet la creació de diversos canals en els quals es poden afegir només els usuaris que es desitgi, podent destinar-los a projectes concrets, objectius proposats, etc.
Slack
Tots aquests serveis s’ofereixen en tres plans diferents: un de gratuït, que permet tenir un màxim de cinc usuaris, i dos de pagament, que es mouen entre els 5 i els 10 euros mensuals. Grans empreses com LinkedIn, Samsung, la NASA o la revista TIME ja han adoptat aquest servei per als seus treballadors.
La utilització de l’Slack ha reduït en un 50% l’ús del correu electrònic en les empreses que l’utilitzen. En només dos anys de vida ja compta amb més de 2,7 milions d’usuaris i s’ha convertit en la companyia líder en l’àmbit de la comunicació corporativa. L’aplicació d’Slack està disponible per a ordinadors Windows, Mac i Linux, a més de la versió web, i en dispositius mòbils ofereix versions per a iOS, Android i Windows Phone.