Són molts els elements que aporten valor afegit a un hotel per tal de facilitar l’estada als hostes, oferir un servei de qualitat i una experiència innovadora. Les vies per aconseguir-ho són moltes, però enguany res millor que comptar amb la última tecnolgia en els allotjaments per desmarcar-se de la competència.

El viatjer actual, sempre connectat i en constant interacció digital, confereix més pes a vivències originals i satisfactòries que altres indicadors més classics, com el preu. En aquest sentit, pagar una mica més no és un impediment si l’experiència mereix la pena.

L’experiència dels hostes d’un hotel abarca un ampli sentit si contemplem que aquesta es produeix abans, durant i després de la seva estada. Adaptar-se a les seves necessitats proveïnt-lo dels productes i serveis que espera rebre és elemental perquè aquest atribueixi una bona experiència la seva estada. Per exemple, la connexió wifi gratuïta ja és innegociable, com en el seu moment ho fou el gel de bany.

Four points - smartrooms - hotel tech

En aquesta mateixa línia la cadena Starwoods Hotels inverteix pionerament treballant per oferir tecnologies com robots majordom o miralls intel·ligents que proveeixin informació com la previsió del temps, les notícies… entre altres. També asseguren que tenen previst incorporar les ulleres de realitat virtual Oculus Rift als seus gimnassos per a la realització d’una activitat física més entretinguda o una app per a l’Apple Watch recent arribat al mercat. Altres iniciatives teconològiques per tal de portar un punt més enllà l’experiència dels clients són les smart rooms de l’empresa barcelonina BROOMX que ja havíem explicat en un altre article.

També, l’avenç tecnològic no només pot ajudar a diferenciar l’hotel en la vessant de l’experiència del client sino també en temes de sostenibilitat centrats la optimització dels costos i recursos, com ho poden ser punts de control de llum i de càrrega de dispositius mòbils amb energia solar.

A Efimatica som una empresa de serveis i productes informàtics amb àmplia experiència i especialització aplicada a la distribució hotelera per tal que la tecnologia dels nostres clients estigui sempre a l’ordre del dia.