Quan surt un nova tecnologia ha de conviure amb les existents, aquesta convivència pot durar més o menys, i fins i tot, a vegades, fer desaparèixer l’anterior. Quants de vosaltres mireu la televisió (contingut) i quants de vosaltres la consumiu en el televisor (continent)? Semblava que amb l’arribada d’Internet el consum audiovisual es desplaçaria a la resta de pantalles, smartphones, tablets i ordinadors, fent que el televisor quedés com un dispositiu quasi residual. No obstant, els televisors han evolucionat ràpidament per adaptar-se a les noves tendències de consum audiovisual.

El sector dels televisors, des de fa uns anys, està gestionant la tendència del consum sota demanda (VOD en les sigles angleses) incloent connexió wi-fi als nous televisors. El primer acostament va ser amb els televisors DLNA que tenien accés a Internet -limitat- i que podien interoperar amb altres dispositius, desembocant a les SmartTV (moltes d’elles incorporen encara DLNA). Aquests televisors estan adaptats per consumir productes d’Internet i estan preparats a nivell d’usablitat per poder gaudir-ne. Les plataformes de consum són, quasi sempre, les mateixes que hi ha Internet; Youtube, Vimeo, Netflix, Wuaki.tv… I fins i tot, algunes plataformes pensades per a ser consumides a través del televisor que s’han adaptat per a ser consumides també per smartphones, com és el cas de Yomvi (Mosvistar+).

Ponts entre el televisor i Internet

A part de les plataformes anteriorment mencionades per al consum audiovisual, també hi ha acostaments que tenen com a objectiu utilitzar Internet al televisor però a través d’algun aparell que els connecti. Alguns gadgets que hi ha al mercat són Chromecast de Google (que et permet navegar per Internet a través del navegador Chrome del teu smartphone, tablet o pc, mitjançant un aparell que es connecta a la TV), l’AppleTV que permet connectar els teus dispositius Apple a la televisió i gaudir de continguts a la carta. També hi ha el cas de l’Android TV, una gamma d’aparells amb sistema operatiu Android adaptat per al televisor que et permet utilitzar aplicacions nadiues d’Android i visualitzar-ne els continguts a la televisió.

Sembla doncs que el televisor, la televisió i Internet els queda encara camí per recórrer plegats. Mentrestant, continuarem gaudint del contingut audiovisual sigui on sigui.