En els últims anys, les grans empreses com Apple, Facebook, Google i Microsoft han estat lluitant per inventar el futur gadget indispensable per a tothom, un invent equivalent al de l’smartphone que sigui, no només desitjat sinó, també imprescindible per a tothom. Encara que sembli mentida, aquest cop la gran companyia nordamericana Amazon podria haver donat amb la tecla correcta amb el seu Echo. Quan es va presentar fa poc més d’un any semblava que aquest invent no tindria èxit i que no arribaria enlloc, però amb el pas dels mesos cada cop en són més els addictes i fanàtics d’aquest producte. Així ho demostra també la nova proposta de Google, Google Home, un aparell per a la llar amb la mateixa filosofia que Amazon Echo.

L’Amazon Echo és un aparell amb forma de cilindre, que consta d’un altaveu amb set micròfons que actua com un assistent de veu personal. Un cop l’aparell escolti la paraula “Alexa”, respondrà qualsevol pregunta o petició que li facis (i que pugui respondre), ja sigui sobre la hora, el temps d’un dia determinat, reproduir música, buscar a la Wikipedia, etc. En definitiva, un “Siri”, un “Google Now” o un “Cortana” en format físic. Els seus micròfons permeten escoltar-te des de qualsevol racó de l’habitació encara que hi soni música, i permet escoltar música amb una emissió de 360º del so.

Amazon Echo

Des que es va llançar fins al dia d’avui s’ha actualitzat múltiples vegades incorporant la compatibilitat amb més de 100 noves aplicacions com Spotify, Philips Hue (permetent canviar la il·luminació de la llar), Domino’s (oferint el servei de pizzeria a domicili), Google Calendar, Huffington Post, Uber, Samsung Smart Things, entre d’altres. Amazon Echo, de moment, només està disponible als Estats Units.

Per altra banda, Google Home es va presentar la setmana passada i consisteix en el mateix concepte de l’Amazon Echo però, enlloc d’haver de mencionar “Alexa”, s’activarà quan escolti “OK Google”. Això sí, el dispositiu de Google comptarà amb la compatibilitat de moltes més apps, entre les quals es troben aplicacions de capçalera com són WhatsApp i les pròpies del servei Google com Google Maps, Google Calendar, etcètera.

Google Home comptarà amb molts dissenys per a adaptar-se a totes les llars i es llançarà al mercat a finals d’aquest 2016. Encara no es coneix el seu preu ni en quins països estarà disponible.

Així doncs, què opines? Creus que en el futur tot es controlarà per la veu, o creus que serà una moda passatgera?