Fa molts anys semblaven una cosa inconcebible, però aquestes novetats tecnològiques s’han convertit en una cosa indispensable per a tu i molts des de 2010 i durant tota l’última dècada.

Les principals novetats tecnològiques de l’última dècada

Les xarxes socials s’han posicionat com una de les grans novetats en tecnologia. La irrupció de Facebook va donar un canvi enorme a la forma que tenies de comunicar-te. Posteriorment, ha arribat Instagram, Whatsapp o Tik Tok, entre altres, deixant al Messenger fora de joc.

Un altre dels gegants tecnològics que ha marcat un abans i un després ha estat Google. No sols amb el cercador, sinó també amb la possibilitat de donar-te un correu electrònic sense límits com Gmail.

La telefonia mòbil també és capital en 2021. De fet, en alguns països hi ha més dispositius que habitants. D’un telèfon en el qual a penes es podia cridar o enviar SMS s’ha passat als denominats telèfons intel·ligents que et permeten estar connectat a Internet.

La banda ampla també ha fet un gran salt. De connexions RDSI hem passat a gairebé el 5G, podent també connectar-se a través del wifi. Ja no és necessari que l’ordinador estigui connectat per cable. Apple és una altra de les grans novetats. iPod va iniciar el segle XXI com una de les novetats MP3. Des de llavors, iPhone i iPad han portat a la fama a la marca nord-americana.

Les Smart TV també han canviat la forma en la qual consumeixes televisió. En moltes ocasions ja no sols es veu el que els canals emeten, sinó que el consumidor cada vegada tria el que vol veure i consumir. La presència de YouTube i d’altres apps com Netflix, HBO o Amazon Prime permeten triar a l’usuari els continguts que vol visualitzar.

Com a conclusió, 2010 i l’última dècada van marcar un gran canvi en l’àmbit de la tecnologia que s’ha accelerat en els últims anys.