Logo Premis e tech 2014Ahir dimecres 28 de gener es va celebrar la Gala dels Premis Digitals E-TECH. Els premis, organitzats per l’AENTEG juntament el Diari de Girona i patrocinats per Efimatica, Catalunya Caixa, GNA i Grup Miquel, són un reconeixement les iniciatives emprenedores del sector TIC a Girona. La Gala, que va aplegar unes 150 persones al Palau de Congressos de Girona, va repartir 10 premis (escollits per votació popular a les xarxes), un per a cada una de les 10 categories en les que un total de 77 candidats havien presentat els seus projectes. Aquests són els guanyadors:

  • Premi al millor projecte, producte o servei digital gironí: Revista Proscenium – Revista Proscenium és una revista digital d’arts escèniques nadiua per a tauletes, en català.
  • Premi a la millor iniciativa en l’administració local: Diputació de Girona – La corporació supramunicipal s’ha imposat en aquesta categoria a l’Ajuntament de Figueres i a UdGENT.
  • Premi a la millor acció gironina a la xarxa: Racons de Girona – El blog raconsdegirona vol «redescobrir la ciutat que ens envolta des d’una perspectiva diferent»
  • Premi a la millor iniciativa de màrqueting digital gironina: Naturaki – L’empresa posa la tecnologia i el màrqueting al servei de la gestió d’allotjaments vacacionals.
  • Premi a l’aplicació de les TIC a l’empresa: CodiwiseFujifilm – La «startup» gironina ofereix una plataforma a través de codis QR per a promocions d’empreses.
  • Premi a la recerca i la innovació en TIC: Keyless 3.0OTC Engineering – OTC desenvolupa productes i solucions per la mobilitat intel·ligent i sostenible i el vehicle connectat.
  • Premi a la trajectòria de l’empresa TIC: Nexus Geografics – Fundada el 1997, la companyia està especialitzada a desenvolupar software geogràfic.
  • Premi a l’empresa TIC emergent: Elastic Technologies – L’empresa aporta solucions de programari per a la tecnologia industrial.
  • Premi al referent digital E-TECH 2014: Dídac Lee – Amb 21 anys va fundar la seva primera empresa TIC. Avui, amb 40, és un referent del sector a Catalunya.
  • Premi a la millor gestió en llengua i comunicació: Wanty – Wanty és una aplicació mòbil que permet conèixer i interactuar amb persones en un local determinat.

L’esdeveniment va demostrar la gran implicació que té la ciutat de Girona en les noves tecnologies, que s’adapta i es renova contínuament com ho demostraven les paraules que va mencionar de l’alcalde de Girona Carles Puigdemont en el seu discurs: “Fa tres anys la ciutat de Girona era inexistent a les xarxes socials. Ara, darrere Barcelona, som la ciutat més activa en el món digital”.

Veure més informació sobre l’esdeveniment: La festa del sector TIC gironí – Diari de Girona