Imagina aquesta rutina laboral: arribes al matí a l’oficina, obres el teu ordinador, amb la teva tassa de cafè a la mà i et disposes a veure decapitacions, maltractament animal i pedofília per les següents vuit hores al dia. Aquesta és, més o menys, la rutina d’un moderador de continguts de Facebook.

Segons la investigació feta per The Verge, la feina de les persones dedicades a veure el pitjor de la xarxa social no és l’únic dolent de la seva jornada, sinó que a més, viuen constants pressions per part dels supervisors i es troben contractats sota unes condicions de servei, pagament i confidencialitat que aporten més elements a la pressió sobre la seva tasca.

Els moderadors revisen fins a 200 posts de Facebook al dia per detectar publicacions amb contingut d’abús animal, abús sexual, assassinat i entre d’altres, mentre estan subjectes a condicions de treball molt dures.

En un d’aquests centres, concretament a Tampa, Florida, un treballador va morir l’any passat després de patir un atac cardíac a la feina, segons la revista americana. L’endemà, l’empresa va decidir ocultar als altres treballadors que aquest empleat havia mort i va preferir no discutir l’incident per por que perjudiqués la productivitat. Les experiències traumàtiques dels treballadors d’aquesta companyia s’han comparat amb símptomes de trastorn d’estrès posttraumàtic.

Només els moderadors són els encarregats de protegir 2.300 milions d’usuaris de la xarxa social del pitjor que pot oferir la xarxa. Però, qui els protegeix ells?

Lleguir més: BODIES IN SEATS [The Verge]