Si bé aquesta setmana han saltat totes les alarmes al descobrir que Uber, la polèmica aplicació de taxis, recopil·lava les dades dels usuaris d’iPhone, també s’ha descobert que també comprava dades a Unroll.me, una famosíssima extensió per a Gmail.

Aquesta extensió es dedica a eliminar els correus spam de la nostra safata d’entrada, a més de permetre’ns gestionar les nostres llistes de subscripcions d’una forma molt ràpida i pràctica. Aquesta solució era molt útil, però no tot és tan maco com aparentava.

Moltes vegades donem permís a aplicacions per accedir al nostre Facebook, al nostre Twitter, o fins i tot al nostre compte bancari. Pensem que quan iniciem sessió en una pàgina web, aplicació o joc simplement estem accedint al servei, però quan acceptem els seus termes i condicions sense llegir-les podriem estar regalant tota la nostra informació.

El cas que hem explicat d’Unroll.me és bastant més complicat del que sembla, i és que aquesta aplicació cedia a Uber tots aquells correus electrònics en els que Lyft, el principal competidor d’Uber, era el tema principal de la conversació. Això era el que venia una de les milions extensions que existeixen a un dels seus clients: si ho pensem, és possible que estiguin venent totes les nostres dades.

El pitjor és que no es poden emprendre accions legals degut a que tu, quan et registres, estas donant permís a l’empresa a vendre totes les teves dades.