No hi ha cap dubte de que una de les grans tendències tecnològiques d’aquest any ha estat el desenvolupament de la Intel·ligència Artificial. Si bé hi ha hagut sonades polèmiques per la gran capacitat que pot arribar a tenir, Facebook l’està començant a utilitzar per tractar un dels temes més escabrosos que sobrevolen la seva plataforma: a partir d’ara controlaran les publicacions de persones amb tendències suïcides.

Mark Zuckerberg va anunciar fa uns dies que estan desplegant un sistema millorat d’Intel·ligència Artificial que serà capaç d’escannejar publicacions recercant senyals d’intencions suïcides i alertar en aquests casos abans de que es duguin a terme.

La xarxa social també escanejarà comentaris dels usuaris per detectar casos d’altres usuaris que necessitin ajuda.

L’únic problema: si vius a la Unió Europea Facebook no pot analitzar les teves publicacions degut a les polítiques de privacitat europees. Tot i això, Facebook assegura que si vols reportar algun tipus de comportament que consideris preocupant tenen un equip treballant al voltant del món durant les 24h del dia.

Per acabar, Zuckerberg afirma que porten 10 anys treballant en la prevenció dels suïcidis i que col·laboren amb organitzacions de salut mental.

“Només en l’últim mes aquestes eines d’Intel·ligència Artificial ens han ajudat a contactar amb les autoritats locals d’emergència ràpidament més de 100 vegades”

Mark Zuckerberg