Facebook ja sap bastants més coses sobre tu de les que t’imagines; per exemple, pot deduir la teva situació financera. Però la companyia ha fet un pas més enllà, com registrar aquesta patent per esbrinar amb qui vius. T’expliquem com funcionaria.

Quan fem un like a Facebook, seguim a algú a Instagram, etiquetem a un amic en una foto, o fem clic en un anunci que apareix en el nostre mur realment no som conscients del valor d’aquesta informació. I és que les xarxes socials que fem servir cada dia realment no són gratuïtes: no paguem amb diners, paguem amb les nostres dades.

És possible que Facebook ens conegui millor que moltes de les persones amb les quals interactuem de manera freqüent a la xarxa social. I és que pot deduir des de la teva ideologia política fins a la teva situació financera, i podrien ser capaços de fer molt més.

Recentment s’ha fet públic que des de fa un any i mig, el gegant de Zuckerberg va patentar un programari que podria esbrinar amb qui vius basant-se en la teva interacció a la xarxa social. Analitzant la freqüència amb la qual apareixes amb certes persones a les fotos, el text que les acompanya (com alguns hashtags) i sobretot la d’adreça IP, poden ser reveladors clau d’aquesta informació.

D’aquesta manera pot mostrar els mateixos anuncis i analitzar el seu rendiment dins d’una llar.