Durant el 13 i el 14 d’abril, i sota la organització de l’Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, es celebrarà al Caixafòrum Barcelona el Fòrum TurisTIC, un esdeveniment on es tractarà la relació entre el turisme i les noves tecnologies a partir de temes com l’auge del turisme experiencial, les claus per anticipar-se als desitjos dels turistes o com impacten les noves tecnologies al turisme tecnològic. 

Durant la primera jornada del certàmen s’analitzarà quin és l’impacte de la tecnologia a l’empresa turística i la societat. A més, també es comptarà amb la presentació de la plataforma de recomanacions contextualitzades ETUR2020 de la mà de César Barrio, director d’Innovacions del sector Públic i Indústrial de Tecnocom. Per acabar el dia, els reptes de futur al turisme gastronòmic centraràn una taula rodona. 

La segona jornada no rebaixarà el nivell i repassarà les innovacions en l’àmbit del turisme accessible i es durà a terme la sessió “Turismo para todos”, on s’analitzarà la inclusivitat al turisme. Per acabar amb el  certàmen, es dedicarà una sessió a la innovació en hotels i una altra al turisme i el Big Data

En resum, el congrés agruparà l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos que superen els 40 milions d’euros l’any i presten serveis a més de 1.000 empreses.