Segons un informe publicat per The Wall Street Journal els desenvolupadors de tercers tenen la possibilitat de llegir els nostres correus.

Google ha estat permetent que les seves companyies aliades puguin tenir accés als nostres correus amb la finalitat d’oferir-nos millors productes i serveis en anuncis i suggeriments. L’irònic de tot això és que precisament, fa un any Google prometia amb una entrada al seu bloc que deixarien d’escanejar la safata d’entrada per mostrar publicitat via Gmail, però sembla que han omès que altres companyies sí que ho farien.

L’informe de WSJ va aconseguir aquesta informació després que dues companyies eDataSource confirmessin aquest tipus de pràctiques tan preocupants. De fet, l’expresident executiu de DataSource va assegurar que “és una pràctica comuna” que els empleats llegeixin els correus dels usuaris de Gmail.

Com administrar quines aplicacions tenen accés al teu compte de Google

Igual que succeeix amb Facebook amb Twitter, Google ens ofereix una eina amb la qual podem comprovar (tant des de la versió d’escriptori com mòbil) a quins serveis hem concedit l’accés.

El procés és molt senzill: simplement haurem d’accedir a aquesta pàgina web i loguinegem amb el nostre compte de Google (en cas de no haver-ho fet prèviament). Un cop dins, podrem veure a la columna de l’esquerra els permisos que hem cedit a cada aplicació i en quina data es va concedir. Si fem clic a qualsevol d’aquestes aplicacions, apareixerà un botó per “retirar accés”.

 

Captura de pantalla google

Molt s’ha parlat aquests anys en els Termes i condicions que acceptem cada vegada que ens donem d’alta en un nou servei. Enmig d’aquest text interminable pot haver-hi certes clàusules que permetrien que algunes companyies es puguin beneficiar d’això i vulnerar la nostra privacitat.