El 21 d’abril es comenta que serà un ‘dimarts negre’ per a moltes webs que depenguin del posicionament orgànic a Google i que tinguin un disseny obsolet. Google afavorirà les pàgines optimitzades per a mòbils i tauletes.

Google va anunciar el passat 28 de febrer, al seu blog oficial aquestes modificacions en el seu algoritme.

No obstant, des d’Efimatica recomanem que no us alarmeu. Moltes empreses de serveis tecnològics estàn essent alarmistes i amb la tècnica de generar pànic amb el concepte de que la web de la teva empresa ja no apareixerà al cercador de Google, això és mentida. Com bé hem especificat, Google no penalitza les webs no adaptades per a dispositius mòbils sinó que afavoreix a les que sí ho estàn, a més, especifica que això només afecta des de les cerques des de dispositius mòbils.

Així doncs, malgrat certament algunes webs puguin guanyar algunes posicions en les cerques des de dispositius mòbils, no significa que deixis d’aparèixer al cercador ni que tinguis que perdre posicions al cercador.

Google mobile web SEO

La justificació d’aquests canvis és la de millorar la navegació en dispositius amb pantalla petita com smartphones i tauletes.

En cap moment s’especifica que les pàgines hagin de comptar amb el denominat sistema ‘responsive web design‘, pel que s’entén que els dissenyadors podràn optar per webs amb navegació mòbil amb la possibilitat de canviar a la web clàssica. De totes maneres la tecnologia ‘responsive’ es presenta com una de les més dinàmiques per adaptar-se a les condicions que Google disposarà en el seu nou algoritme.

Les condicions que Google tindrà en compte per potenciar una navegació mòbil còmoda és la d’evitar webs amb text i enllaços petits, així com webs que tenen en el seu contingut enllaços molt junts entre sí i que puguin induïr errors en fer-hi clic. També webs que obliguin al propietari d’un smartphone a desplaçar-se amb els dits a dreta i esquerra per consultar el contingut. Per descomptat, les webs amb contingut flash no les considerarà aptes per a mòbils.

Google ha posat a l’abast eines per comprovar i readaptar si cal la teva web:

Comprova si la teva web està degudament adaptada per a mòbils

Efimatica tenim un departament exclusivament dedicat a programació i optimització web capaç de repsondre qualsevol dubte sobre l’aplicació i funcionament d’aquest nou factor al cercador de Google, així com saber adaptar i optimitzar la teva web per a que Google la consideri degudament en un dispositiu mòbil. Contacta’ns.