Els creadors de Vine, l’aplicació que va passar del triomf absolut al seu tancament, han tornat amb una nova aplicació que s’està tornant tot un fenomen viral a nivell mundial. El joc és molt senzill: imagina’t un programa de televisió, el clàssic concurs de preguntes i respostes a l’estil Trivial, on els concursants lluiten per un premi. Ara porta aquest concurs a ser emès en directe a la pantalla del teu iPhone on tu i la resta d’espectadors podeu participar-hi.

El concurs se celebra normalment un o dos cops al dia, encara que algunes partides ens toqui aquí a l’hora de la matinada, i dura aproximadament quinze minuts. L’aplicació t’enviarà una notificació just a temps perquè hi entris, així que no hauràs d’estar-hi pensant.

Les regles són senzilles: has de contestar les dotze preguntes escollint una de les tres opcions que el presentador t’ofereix i has de decidir-te en cinc segons, així que no hi haurà temps per buscar a Google. Les primeres preguntes són fàcils, però quan vas avançant la cosa es complica.

Tots aquells que acertin les dotze preguntes es repartiran el premi, que sol variar entre 1.000 dòlars fins algun dia que han arribat a regalar fins a 8.500 dòlars. Si ho aconsegueixes t’enduras la part proporcional repartida entre tots els participants que hagueu arribat al final i t’ho ingressaran al moment al teu PayPal, sense esperes o burocràcies.

A Espanya podrem participar-hi cada nit a les nou, amb un únic inconvenient: hem de tenir un anglès molt fluïd per entendre-ho tot. Tot i això us animem a provar-lo: és un dels jocs més innovadors de l’actualitat. Pots descarregar HQ Trivia pel teu iPhone de forma totalment gratuïta, i l’aplicació s’espera que arribi a Android aquest Nadal.