A Linkedin, la xarxa social professional per excel·lència de Microsoft, li ha sortit un nou competidor i és que el gegant de Mark Zuckerberg ha creat una nova funcionalitat enfocada a la recerca i publicació d’ofertes laborals. Després d’un any funcionant només als Estats Units i el Canadà, Facebook Jobs, nom que rep aquesta nova interface, ha arribat a 40 països, incloent-hi Espanya.

Aquesta idea neix, com moltes altres aplicacions creades anteriorment per la xarxa social, de la necessitat de diversificar la seva oferta i mantenir els seus 2.167 milions d’usuaris actius que a poc a poc comencen a marxar, sobretot els joves per sota dels 25 anys. Per intentar frenar aquest èxode, segons la mateixa xarxa, han aprofitat el flux de relacions laborals que ja existien dintre de Facebook des de feia anys però que passaven de manera oculta, per convertir-ho en una nova aplicació.

Les ofertes publicades apareixen en funció de la teva geolocalització, t’inscrius a través de Messenger sense la necessitat d’enviar el CV, ja que queda substituït per un formulari on es reflecteix l’experiència laboral del sol·licitant, i envia notificacions cada cop que es publica una nova oferta a prop teu. A la pràctica, s’assembla més a Job Today que no pas a Linkedin, ja que la majoria de llocs de treball són poc qualificats i la xarxa només actua com enllaç. Però mentre Job Today va oferir 400 mil ofertes de treball l’any passat, Facebook Jobs en prou feines té publicades dues a la ciutat de Girona.

El futur de la nova aplicació és incert, la poca usabilitat i el reduït nombre d’ofertes laborals actuals, fa que Jobs tingui moltes possibilitats d’acabar sent un altre intent fracassat per provar de fidelitzar els usuaris de la xarxa social.