L’avenç de les tecnologies de la informació i comunicació fan que, cada vegada més, puguem realitzar més accions en un entorn virtual. El comerç electrònic, també conegut com e-commerce és tracta d’una plataforma virtual que ofereix al client l’avantatge de comprar des d’un dispositiu connectat a internet sense sortir de casa. Aquesta plataforma simula una botiga virtual on es pot navegar i visualitzar un catàleg virtual, realitzar diferents consultes i comprar productes que s’enviaràn al domicili que especifiquis.

Aquesta modalitat està cada vegada més incorporant-se a més plataformes web ja que proporciona una gran via de negoci i oportunitats i, per tant, èxit a preus molt assequibles. Els principals avantatges d’una botiga online són:

Noves formes de distribució dels productes i serveis.

Baixos costos de manteniment

– Creació de noves oportunitats de negoci.

Accés a clients de qualsevol zona geogràfica, que per a les botigues convencionals seria inimaginable.

Augment de la competitivitat i qualitat del servei.

– Més control de comandes i clients.

Resposta ràpida a les necessitats o qüestions dels clients.

e-commerce botiga online pordamsa
Pordamsa Shop

Espanya és el cinquè mercat europeu en comerç electrònic, amb un volum de negoci que acumulava 14.414.000 d’euros el 2013, i presentava un augment del 16,8% el 2014 i les prediccions per al 2015 segueixen a l’alça. Segons la companyia de repartiments de paquets i missatgeria Seur, els operadors logístics mouen a Espanya prop de 200,000 paquets diaris de botigues online.

Avui en dia per tenir èxit no només n’hi ha prou amb tenir una web per tenir presència online si no que a més, els hem d’oferir als clients la possibilitat de comprar els nostres productes sense sortir de casa. Perquè la transacció sigui fàcil, segura i còmoda és important que comptem amb un equip tècnic que ens ajudi.

Efimatica compta amb un departament web dedicat a desenvolupar pàgines web amb tecnologia per a e-commerce, un exemple és Pordamsa Shop, una botiga online de porcellana d’alta qualitat per a l’hostaleria.