En els últims anys, el món ha evolucionat en molts aspectes gràcies a la gran evolució de les tecnologies i l’aparició de l’Internet. Hem passat d’una època on la televisió necessitava d’una gran antena i només disposava de dos canals, a un moment on amb una simple connexió a Internet podem accedir a milions de continguts audiovisuals. Els telèfons ja no necessiten cables per funcionar i la ràdio ja no necessita d’emissores FM i AM amb l’existència de les emissores online. Aquestes evolucions ja les tenim assumides, però avui us en portem una de nova que us deixarà ben bocabadats.

L’equip de RocketBook ha presentat recentment la Everlast Notebook, una llibreta que, a simple vista, aparenta ser una simple llibreta de paper, però que dins guarda una gran innovació. Les seves fulles estan fabricades d’un material sintètic que al tacte d’un bolígraf ofereix la mateixa sensació que una llibreta tradicional. La màgia apareix quan amb una tovallola humida ens permet esborrar tot el que hem escrit i dibuixat sobre ella.

Però aquí no acaba la innovació: la llibreta s’integra amb la seva pròpia app al mòbil i ens permet escanejar les seves pàgines en un segon. A més, a la part inferior de cada pàgina hi trobem petits símbols (una estrella, una poma, etc.) que ens permet associar la llibreta amb diferents aplicacions externes com Dropbox, Drive, Evernote, Box, Slack, email, etc. D’aquesta manera, si al escanejar la pàgina marquem qualsevol d’aquests símbols, se’ns sincronitzarà directament amb el servei que escollim.

En la línia de RocketBook, fa uns mesos es va anunciar la col·laboració entre Evernote, l’aplicació d’anotacions online, i Moleskine, la popular marca de llibretes. Aquesta col·laboració es va veure materialitzada en una llibreta que utilitza la funció Page Camera d’Evernote per escanejar les pàgines amb l’smartphone o tablet. En capturar una pàgina, l’aplicació d’Evernote ens permet afegir-hi etiquetes per accedir-hi posteriorment organitzant i sincronitzant els espais de treball digitals i analògics.

Si us ha impressionat la proposta de RocketBook, la podeu adquirir a un preu que parteix dels 39 dòlars, un preu molt assequible tenint en compte que és una llibreta reutilitzable i que us pot durar, si així ho voleu, tota la vida! La podeu adquirir al seu espai de Kickstarter.