L’edició d’enguany del Mobile World Congress ha estat tot un èxit, rebent més de 100.000 assistents i convertint-se en “la millor i la més gran” segons els seus organitzadors.

D’aquesta manera durant els quatre dies hem pogut descobrir les últimes novetats tecnològiques que marcaran el nostre dia a dia en un futur no gaire llunyà. Us les resumim a continuació.

1. La revolució de la Realitat Virtual

Mark Zuckerberg va afirmar durant una conferència al MWC que la Realitat Virtual serà “la següent gran plataforma social”. De fet, des de Facebook intenten potenciar des de fa temps el consum de vídeos en 360 graus i cada cop s’apropen més als usuaris a partir dels dispositius que s’han presentat enguany.

Entre ells destaquen les ulleres Gear VR de Samsung i les HTC Vive, que a més incorporen una càmera frontal per conèixer l’entorn real. A part dels dispositius de visió, també s’han presentat la Gear 360 i la LG 360 CAM, que tal i com els seus noms indiquen, són càmeres per filmar en 360 graus.

25196665432_dfc53da9c5_k (1)

2. eSIM

La targeta SIM física, tal i com la coneixem a dia d’avui, té els dies comptats. La SIM virtual (o eSIM) que es va presentar en l’anterior edició del MWC s’ha pogut veure en l’edició d’enguany. Aquesta targeta es convertirà en una eina clau per la connectivitat dels milions de dispositius connectats que s’espera que existeixin en un futur proper degut al fort creixement de l’Internet de les Coses.

3. L’Internet de les Coses

Des de posagots intel·ligents que t’avisen de quan has de beure aigua fins a bombetes intel·ligents que aprenen els teus hàbits per a evitar robatoris. L’objectiu és facilitar la vida a les persones i la majoria de marques presents al Mobile World Congress ho estan intentant.

Innovation City

4. Xarxes 5G

Tot i que està previst que no arribi fins el 2020, s’estan començant a posar les bases del que seran les xarxes mòbils de cinquena generació (5G). Teòricament, les xarxes 5G milloraran en tres aspectes les actuals: la velocitat serà fins a 10.000 vegades superior a la xarxa actual, es podrà incrementar el nombre de dispositius connectats entre 10 i 100 vegades i augmentarà la durada de les bateries dels dispositius fins a 10 vegades.

5. El primer smartphone modular

Samsung, Alcatel, BQ, Xiaomi… moltes empreses que es dediquen a la fabricació de smartphones han presentat els seus productes nous, però la proposta que realment ha destacat ha sigut la realitzada per LG amb el seu LG G5, el primer telèfon mòbil modular.

Aquest smartphone té la característica de permetre obrir la ranura de la bateria per a poder inserir-hi accessoris per a transformar i modificar les característiques del mòbil. Entre la llista dels accessoris disponibles hi trobem el LG Hi-Fi Plus que ofereix una gran qualitat de so i el LG Cam Plus, que afegeix més possibilitats per a la càmera.

Font imatges: Flickr i Facebook