L’empresa fabricant del popular antivirus Kapersky, a la seva secció d’investigació, han desenvolupat un informe pel segon quatrimestre del 2017 que mostra que mai hi havia hagut tantes amenaces de malware com en l’actualitat.

De fet, els productes de l’empresa van bloquejar més de 5 milions d’atacs amb exploits en només tres mesos. Es van repel·lir un total de 342 milions d’atacs maliciosos, cosa que significa que un 17% dels ordinadors connectats a internet van rebre, almenys, un atac.

Així mateix, els atacs de crypto-ransomware també van créixer, ja que van ser bloquejats a 246.675 ordinadors, comparat amb els 240.799 ordinadors registrats al primer quatrimestre, dades molt elevades comparades amb xifres d’anys anteriors.

Alexander Liskin, expert en seguretat de Kaspersky Lab, ha assenyalat que “els resultats són un recordatori de que l’absència de vigilància és un dels majors perills a Internet”.

I com ens podeu protegir davant d’aquests atacs? Aquí trobareu unes quantes recomanacions per mantenir els vostres equips i les vostres dades segures.

“Els resultats són un recordatori de que l’absència de vigilància és un dels majors perills a Internet”