El passat 31 de Març es va celebrar el World Backup Day, Dia Mundial de les Còpies de Seguretat (backup en anglès), amb l’objectiu de conscienciar els usuaris de la importància d’aquestes i per tal que dediquem uns minuts per guardar bé el que considerem important.

Una còpia de seguretat és una còpia de les dades originals que es realitza amb la finalitat de disposar d’un mitjà per recuperar-les en cas de pèrdua. I si hi ha alguna cosa que ens en recordem tard, és de fer-la.

Aquestes poden ser del sistema o de dades. Les del sistema tenen com a objectiu poder recuperar el sistema operatiu i el programari instal·lat per restaurar un ordenador desprès d’un desastre. En canvi, les còpies de seguretat de dades pretenen recuperar informació.còpia de seguretat

Segons Kabooza Global Backup Survey, la pèrdua de dades és molt comú, el 66% dels usuaris d’Internet ha patit una pèrdua de dades en algun moment. Aquesta situació li pot passar a qualsevol, ja que a l’estiu, a causa de la calor, hi sol haver alguns problemes amb els subministraments elèctrics, baixades de tensió, o algun virus.

Imagineu-vos com us sentiríeu si de sobte, el ordenador s’apaga i no es torna a engegar… I us diuen que heu perdut tota la informació que hi havia guardada: fotografies de vacances, fotografies de dinars o sopar familiars, quedades amb amics i fins i tot documents importants de la feina… Tot esborrat per no dedicar-hi uns minuts, et surt a compte? Nosaltres creiem que no, per això us volem conscienciar de la seva importància. Tens ara uns minuts? No ho deixis per demà, fes-ho ara! 

Si no saps com fer-ho, contacta’ns!