assistents fitur 2016
imatge del facebook de Fitur

Part de l’equip d’Efimàtica vàrem assistir a la 36a edició del Fitur 2016, el punt de trobada global per als professionals del turisme a nivell Espanyol i internacional. Com cada any, es van presentar propostes de cares la millora del sector turístic i hoteler, des de majories, turoperadores, agències de viatges, companyies de transport, infraestructures, etc. El que destaquem d’enguany és la tendència que cada cop més està agafant la fira cap a les noves tecnologies enfocades al turisme.

D’aquesta edició en destaquem l’estand “Fiturtech” de l’Institut Tecnològic hoteler que mostraven alguns dels enginys tecnològics amb què es dotaran els hotels del futur. Per exemple, les pantalles de vídeos flexibles que s’adapten a la forma que es desitgi gràcies a la seva estructura feta amb una malla de LEDS. En relació a les pantalles també en vam poder veure amb formes esfèriques que realment sorprenien a qui les veies per la seva forma esfèrica que feia que l’usuari tingués una experiència completament diferent del que s’ha fet fins ara. I parlant d’experiència, el que ens sembla notori comentar és “l’Hotel del Futur” que l’empresa “Emotion Experience” proposa. Es tracta de crear un entorn únic a través de colors, llums, sons i olors perquè l’hoste gaudeixi d’una experiència única.

pantalla esfera firtur 2016
Estand de Emotion Experience amb l’esfera de LEDS Font: Facebook de Fitur

La presència de la tecnologia és cada cop més gran, de fet, dels 10 pavellons 2 estaven relacionats amb la tecnologia aplicada al sector del turisme, en diferents moments de la cadena de valor, de fet, la tecnologia és capaç de fer augmentar la productivitat i l’optimització dels recursos, no obstant això, és una gran aliada per fer que l’usuari en pugui gaudir i així poder-li oferir una experiència única.